At lave en stikling i vand er en behagelig og beroligende oplevelse. Dette giver dig mulighed for at formere dine planter uendeligt og dermed glæde dine kære eller blot udvide din personlige vegetation. For at være sikker på at fuldføre din skæring i vand, giver vi dig alle de nødvendige anbefalinger i vores artikel Teknikken til at skære i vand og det nødvendige udstyr.
Tøv ikke med at konsultere den for trin for trin at følge de forskellige trin for en vellykket vandskæring!
Men ud over godt udstyr og at følge de nødvendige trin for at skære, er det vigtigt at kende de sorter af planter, der egner sig til øvelsen. Og som derfor er i stand til at give dig en vellykket klipning. Faktisk er det ikke muligt at skære i vand med alle sorter af planter. Det drejer sig kun om visse indendørs og udendørs planter eller buske.
Indendørs planter, der tager stiklinger i vand
Her er det udvalg, som vi har lavet til dig hos La Green Touch, selvfølgelig ikke udtømmende, af indendørs planter, som er velegnede til succesrige vandstiklinger. L'Aglaonema, DEN Begonia, DEN Ceropegia, DEN Dieffenbachia, DEN Fittonia, der Elendighed, den Monstera, DEN Peperomia, DE Pothos, DEN Scindapsus, der Pilea og denAloe Vera.
Endelig Papyrus er også en indendørs plante, der kan tages fra stiklinger, men kræver nogle særlige krav, når man skærer i vand.
Hvordan tager man stiklinger fra Papyrus i vand?
Skær en stilk af papyrusen og læg den på hovedet i din beholder fyldt med vand, så hovedet er nedsænket. Rødderne vil således udvikle sig i denne ende, og du kan derefter transplantere din stikling i jorden.
Udendørs planter, der tager stiklinger i vand
Når det kommer til udendørs planter, er stiklinger i vand også mulige. Her er vores favoritter: Hortensia, Oleander, Datura, Fuchshia, Geranium, Impatiens, vedbend, lilla, cinquefoil og salvie. Du kan også tage stiklinger af alle aromatiske planter som mynte, rosmarin osv.
For aromatiske planter er fordelen altid at have dem hjemme og undgå at skulle købe dem regelmæssigt. Ja, hvad kunne være mere behageligt end at få dem til at vokse og holde i løbet af månederne, for at forbedre dine retter og andre kulinariske tilberedninger! Så... til dine stiklinger!